Bazı Ehliyet Sınıfları

Ehliyet Sınıfları

A1 Sınıfı SÜRÜCÜ BELGESİ

İki ve üç tekerlekli silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyen sepetli ve sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir. A2 sınıfı ehliyet; motor gücü 35 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli ve 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli sepetli veya sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir.

16 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor

A2 sınıfı SÜRÜCÜ BELGESİ

Gücü 35 KW’ı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 KW’ı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacak adaylara verilmektedir.

18 Yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor

A sınıfı SÜRÜCÜ BELGESİ

M, A1 ve A2 sınıfı ehliyetleri kapsayan A sınıfı ehliyet, motor gücü 35 kw’yi geçen ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçen motosikletleri kullanmak isteyen adayların tercih edeceği bir ehliyet sınıfıdır.

24 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor

veya 2 yıllık A2 Sınıfı Sürücü Belgenizin olması gerekiyor

B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ

B sınıfı ehliyeti otomobil ve kamyonet kullanımını sağlayan ehliyet sınıfıdır. Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen sürücü adayları B sınıfı ehliyete başvurmalıdır. B sınıf ehliyete sahip olanlar aynı zamanda M, B1 ve F sınıfındaki tüm araçları kullanma yetkisine sahiptir.

18 Yaşını Doldurmuş olmanız gerekiyor

D sınıfı sürücü belgesi

Otobüs kullanabilmek için gerekli olan ehliyet sınıfıdır. Yaş sınırı 24’dür ve en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B, B1, D1 ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler.

En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmanı gerekiyor

24 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor

E Sınav Ücreti

Sürücü Kursu E Sınav Ücreti Yatırma

E Sınav ücreti 2021 yılı için 100,00 TL dir.

Sürücü Kursu E Sınav ücretini internet üzerinden online olarak yapmak isteyen kursiyerler, Milli Eğitim bakanlığı ödeme sistemini kullanabilir. Bu sistem üzerinden kredi kartı yada bankamatik kartı ile ödeme yapılabilmektedirler.

Ödeme yapmak isteyen kursiyerlerin https://odeme.meb.gov.tr/ adresindeki başvuru bilgilerini doldurmaları gerekiyor. Başvuru sayfasında sizden cep telefonunuz, kimlik numaranız ve başvuru yapacağınız sınavı seçmeniz isteniyor. Sizin bu aşamada başvuru yapacağınız sınav olarak “ELEKTRONİK SINAV (RANDEVULU)” yazan kısmı seçmeniz gerekiyor

E Sınav Ücreti Atm’lerden Nasıl Yatırılır

Ziraat Bankası ATM ehliyet sınav ücreti yatırma:

Giriş tuşuna basınız > Kartsız İşlem > Türkçe > Ödeme İşlemleri > Eğitim Ödemeleri > MEB Ödemeleri > Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı ekranını takip ediyorsunuz. Devamında TC kimlik numaranızı giriyorsunuz ve parayı yatırıyorsunuz. Sonraki ekranda bilgileri kontrol edip onaylıyorsunuz. Dekontu almayı sakın unutmayın.

Halkbank ATM ehliyet sınav ücreti yatırma:

Giriş tuşuna basınız > Kartsız İşlem > Kurum Ödemeleri > Meb Ödemeleri ekranını takip ediyorsunuz. Daha sonra cep telefonu numaranızı ve TC kimlik numaranızı giriyorsunuz ve gireceğiniz sınavı seçerek parayı yatırıyorsunuz. Kontrol ekranında girdiğiniz bilgileri kontrol etmeyi ve dekontu almayı sakın unutmayın.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bazı sürücü kursları, kursiyerlerden ehliyet sınav ücreti adı altında 150 TL ile 200 TL arasında değişen rakamlar talep ediyorlar. Yukarıda yazdığımız gibi ehliyet sınav ücreti 2020 yılı için 90 TL’dir ve fazlasını kurs sizden hizmet bedeli olarak almaktadır. Sınav ücretini anlaşmalı bankalara siz yatırırsanız bu ücreti ödemek zorunda değilsiniz. Kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin. Fazladan para vermeyin anlaşmalı bankalara kendiniz yatırabilirsiniz

Özel Direksiyon Dersi Eğitimlerimiz

Özel Direksiyon Dersi Eğitimlerimiz

22 Yıllık tecrübe ile Bay-Bayan hocalarımız eşliğinde manuel ve otomatik araç araç seçenekleri ile özel direksiyon derslerimiz devam etmektedir,

Özel Direksiyon derslerimiz talep edilmesi durumunda öğrenicimiz ile ortak belirlediğimiz gün ve saatlerde evden al eve bırak şeklinde olabilmektedir.

Özel Direksiyon derslerimizin her ders saati 60 dakika olacak şekilde yapılmaktadır.

Direksiyon derslerimizde kursiyerlerimizin durumlarına ve eksikliklerine göre değişlik göstermekle beraber genelde trafiğin nispeten sakin yerlerinde başlayarak öğrencinin gelişimine göre trafiğin daha kalabalık, yoğun ve sıkıntılı yerlerine doğru devam edecektir.

Sadece boş alanda, geniş ve düz yollarda araç kullanarak şoför olunmaz, Eğitim sürecinde genel amacımız kursiyerimizin ilk önce varsa korku ve heyecanını üzerinden atmasını sağlayarak, ki buda sadece araç kullanarak, trafikteki sıkıntılardan, sorunlardan ve zor durumlardan kaçınmadan, Türkiye şartlarında güvenli bir şekilde Trafiğin içinde her türlü sorun ve sıkıntıyla mücadele edebilecekleri şekilde araç kullanabilme becerilerini sağlamak olacaktır.

Özel Direksiyon Dersi Eğitim Süresi

Direksiyon dersinde eğitim süresi kişiden kişiye değişmektedir, Kursiyerin korkularına, algısına, yaşına, öğrenme becerilerine ve daha bir çok etkene bağlı olarak eğitim süresi değişmektedir.